Jesse Dambre over assessments en freelancen

Jesse Dambre over assessments en freelancen

Jesse Dambre is freelance assessor. Tijdens rekruteringstrajecten helpt ze bedrijven en overheidsinstanties om de competenties van kandidaten in kaart te brengen. 

Ze ontvangt me op een avond bij haar thuis. Van onder een dekentje, met een kopje thee, babbelen we honderduit over vanalles. Ze geniet van het freelancebestaan, zoveel is duidelijk, maar toch kraken er ook wat kritische noten. 

WAT DOE JE PRECIES?

“Ik stel mezelf soms voor als HR Consultant, maar eigenlijk ben ik dat niet. Ik stippel geen beleid uit of voer geen loononderhandelingen. Mijn niche is het uitvoeren van assessments.” 

Zelf wist ik niet dat deze niche bestond. Is dat niet gewoon het afnemen van een test? En dan een score geven? Welnee, natuurlijk komt er veel meer bij kijken.

“Assessments afnemen is een focus, die niet zoveel mensen echt onder de knie hebben. Het is één ding om mensen op de rooster te leggen met oefeningen, maar je moet de resultaten daarna ook kunnen integreren in een advies naar de klant.” 

“Doorgaans is dat advies niet louter een ‘ja’ of een ‘nee’ op het al dan niet aanwerven van een kandidaat. Je bespreekt hoe de competenties van een kandidaat passen in de organisatie of onderneming. Je geeft inzicht in hoe die persoon zal passen in het team of welke rol het best bij hem of haar past. Soms wordt er ook een coachingstraject aan gekoppeld en begeleid ik iemand om bepaalde competenties verder te ontwikkelen.”

Boeiend, denk ik. Toch leuk als je gaat solliciteren en geen koude ‘nee’ krijgt, maar ze jou een rol aanbieden die beter bij je past. Of een zeer overtuigde ‘ja’ kunnen geven. Een vooruitgang op vlak van candidate experience, die er ongetwijfeld gekomen is dankzij de schaarste op de arbeidsmarkt.

Dat rekrutering de dag van vandaag niet van de poes is, daar is Jesse het mee eens. “Gigantisch moeilijk’, zegt ze, wanneer ze terugdenkt aan haar korte tijd als recruiter. 

WAAROM BEN JE ALS FREELANCER BEGONNEN?

“Ik heb bij mijn eerste werkgever veel kansen gekregen, maar zat aan een plafond. Je wilt toch altijd nog bijleren, allez ik toch, en dat was niet meer zo. Dan ben ik personeelsverantwoordelijke geworden voor de restaurants van mijn neef. Een impulsieve, midlife crisis beslissing (lacht).”

“En dan ben ik beginnen netwerken, naar events gaan, consultancy bedrijven aanspreken en er was wel interesse in freelance assessments. Ik heb drie maanden in bijberoep gewerkt, maar er was zodanig veel werk dat ik zelfs verlof nam om opdrachten te doen. En dan ben ik naar hoofdberoep overgeschakeld.”

“Heb je het gevoel dat je op de juiste plaats op het juiste moment was?”, vraag ik. Het antwoord komt snel en overtuigd: “Ja. En ik geloof daar ook in. Zo sta ik in het leven, niet te veel vooruit plannen.”

WAAROM IS FREELANCEN ZO’N TREND?

“Ik kan zeggen voor mezelf waarom ik freelancer geworden ben: de vrijheid, flexibiliteit en autonomie. Ik vind het ook moeilijk om waardering te krijgen binnen bedrijfscontext. Ook al is het goed, het is nooit goed genoeg.”

Maar uiteraard is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Je kan niet rekenen op een vast loon elke maand en die flexibiliteit is een mes dat aan twee kanten snijdt. Als freelancer neem je wel degelijk risico’s. 

“Meestal is er veel werk en kan ik kiezen welke opdracht ik aanneem, maar er zijn ook periodes met weinig werk. Ik blijf daar rustig onder. Wat kan er gebeuren? Nu ja, er kan veel gebeuren (lacht), maar als het echt niet anders kan, kan je altijd terug in loondienst gaan werken.”

IS ER EEN BEPAALDE TREND IN HR WAAR JE ENTHOUSIAST OVER BENT?

“Dat er meer freelancers zijn, vind ik wel een positieve trend. In HR afdelingen zie je vaak freelancers en die doen deugd aan een team. De blik wordt ruimer. Een nadeel is wel dat je een bepaalde continuïteit mist in een afdeling.”

We komen nog eens terug op de voordelen van freelancen. “Het geeft mensen ook de kans om zich meer te ontplooien. Ne keer iets anders doen. Mensen vandaag willen niet meer jaren hetzelfde doen.” 

WAT ZIJN JOUW GROOTSTE AFKNAPPERS IN HET FREELANCEBESTAAN?

“Administratie, dat is echt een verplichting. En ‘nee’ moeten zeggen. Moeten kiezen ‘wie stel ik teleur en wie niet’, daar heb ik het moeilijk mee.”

Of ze het sommige mensen zou afraden om te freelancen? “Ja, dat heb ik al gedaan. Je moet toch mentale weerbaarheid hebben. Jezelf kunnen verkopen en ermee om kunnen dat je nu eens veel werk hebt en dan weer niet. Ik weet nu bijvoorbeeld nog niet wat ik vrijdag ga doen. Alles is heel kort op de bal bij mij.”

Wanneer ik vraag of ze nog iets kwijt wilt, waar we het nog niet over gehad hebben, denkt ze even na. “Ja, ik dacht dat ik met freelancen meer kon verdienen en mijn levensstijl kon verhogen, maar dat valt toch tegen.” zegt ze. “Dat is een taboe, he, maar dat is zo.”

“Mensen denken dat freelancers veel verdienen, maar je moet alles zelf voorzien en je werkt veel uren die je niet kan factureren.” 

We praten nog lang verder en zijn het over een iets roerend eens: het freelancebestaan heeft z’n voor- en z’n nadelen, zoals alles…