Conversation design voor jouw chatbot

Je bent een professional en dus draag je een top candidate experience hoog in het vaandel. Tegelijk moet alles snel gaan en verlies je veel tijd met operationele taken.

Dan is het handig om delen van jouw candidate journey te automatiseren. Een chatbot kan een goede oplossing zijn om bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken in te plannen, een eerste intake gesprek te voeren of onboarding netjes te laten verlopen. 

De technische partner met wie je hiervoor in zee gaat, kijkt wellicht naar jou voor heel wat input. Een sprong in het onbekende? Niet voor mij, ik kan jou hier heel goed bij helpen. 

We hebben het hier over conversation design.

Chatbot persoonlijkheid

Voor de gebruiker moet het duidelijk zijn dat hij of zij in gesprek is met een chatbot en geen persoon. Toch moeten we nadenken over de chatbot alsof het een persoon is. Alsof we een ‘ideale collega’ ontwerpen voor in jouw team, die een heel specifieke rol vervult.

Optimale flow

Net als een goede grafische user interface, vraagt een goede conversationele interface om een strak ontwerp. Door flows en scenario’s op voorhand uit te tekenen, stippel ik een optimaal pad uit voor wie met jouw chatbot in gesprek gaat.

Doeltreffende copy

Relevant, nuttig en bondig. Dat zijn de kenmerken van goede copy binnen de context van een chatbot. Dankzij de juiste copy, loods ik de gebruiker door het gesprek heen naar een bepaalde eindpunt toe. Met bewoordingen die jouw brand voice laten weerklinken.

Kortom; ik geef jouw chatbot een passende persoonlijkheid, bepaal een vlotte structuur voor de conversatie en bepaal de precieze bewoordingen, zodat jouw chatbot de tone-of-voice van jouw bedrijf heeft.

CONTACTEER ME