Conversation design?

Op zoek naar de juiste persoonlijkheid, structuur en bewoordingen voor jouw chatbot? Dan ben je op zoek naar een conversation designer. Wat heeft conversation design jouw chatbot project te bieden?

Een optimale flow voor jouw chatbot

Net als een goede grafische user interface, vraagt een goede conversationele interface om een strak ontwerp. Door flows en scenario’s op voorhand uit te tekenen, stippel ik een optimaal pad uit voor wie met jouw chatbot in gesprek gaat.

Een chatbot met een persoonlijkheid

Voor de gebruiker moet het duidelijk zijn dat hij of zij in gesprek is met een chatbot en geen persoon. Toch moeten we nadenken over de chatbot alsof het een persoon is. Alsof we een ‘ideale collega’ ontwerpen voor in jouw team, die een heel specifieke rol vervult.

Doeltreffende copy

Relevant, nuttig en bondig. Dat zijn de kenmerken van goede copy binnen de context van een chatbot. Dankzij de juiste copy, loods ik de gebruiker door het gesprek heen naar een bepaalde eindpunt toe. Met bewoordingen die jouw brand voice laten weerklinken.

Conversation design is een boeiende nieuwe discipline, waar veel over te zeggen valt. Twijfel je nog aan de meerwaarde ervan voor jouw chatbot project? Contacteer me.

chatbot_bernie_bothrs_2017

Complementair met dev & UX

Binnen een team is een conversation designer complementair met developers en UX specialisten. Een uitgestippelde flow en iemand die nadenkt over de precieze bewoordingen, is nodige ondersteuning voor developers. Zo kunnen zij zich volledig focussen op development.

Op zoek naar een conversation designer om jouw chatbot projectteam te vervolledigen? Contacteer me.