Op zoek naar wervend rekruteringsmateriaal?

Gevonden. Ik (her)schrijf jouw vacatures en zorg voor een frisse toets. Niet alleen let ik op het wervend aspect van een vacaturetekst, ik zorg er ook voor dat potentiële kandidaten de juiste verwachtingen hebben over de job en de selectieprocedure.

Een frisse vacaturetekst?

Vaak een uitdaging, maar het kan. Je standaard briefing is een oplijsting van verwachtingen naar de kandidaten toe; het moet iemand zijn die zus en zo is, met ervaring in dit en dat. Een cruciaal element in de vacaturetekst, zeer zeker. Maar om kandidaten aan te trekken is het belangrijk een goede beschrijving van de job te geven en de voordelen van jouw bedrijf als werkgever.

Jouw rekruteringscampagne

Traditionele kanalen zoals jobsites leveren doorgaans niet voldoende of niet de juiste kandidaten op. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor campagnes op Facebook of LinkedIn. Met strakke copy trigger je potentiële kandidaten naar de vacature op jouw website en maak je er hen warm voor om voor jou als werkgever te kiezen.

Mijn aanpak

Of je nu al ver staat met employer branding, of helemaal niet, samen komen we tot goede teksten die potentiële kandidaten aantrekken.

Op zoek naar ondersteuning voor jouw rekruteringsinitiatieven en benieuwd hoe ik jou daarbij kan helpen? Laat ons kennismaken.