Welke job wacht op jou?

Als ervaren projectleider weet je het wel, het zijn al de verschillende aspecten van een project samen die de job zo boeiend maken. In deze job zorg je niet alleen voor een vlotte oplevering van projecten, maar geef je ook vorm aan onze werkprocessen. Nog boeiender, denken we dan.

De projecten waar het hier over gaat, zijn vernieuwende ecosystemen voor elektrische energie. KBC ondersteunt haar klanten om hierin te investeren. Denk aan combinaties van zonnepanelen, thuisbatterij-installaties en energie-managementsystemen. We werken hiervoor samen met ervaren aannemers en KBC-partners.

Als Project Lead Energy & Housing sta je mee garant staat voor een kwalitatieve energiepropositie naar onze klanten toe. Op papier én in de praktijk, want je drukt je stempel op hoe we elk aspect van een project aanpakken: procesbeheer, opvolging, rapportering, hoe technische problemen aangekaart worden, goedkeuring van prestaties, facturen, opleveringen, overdracht aan de klant, …

Reken dus op een job met impact, waarin je samen met enthousiaste collega’s bijdraagt tot duurzaam innoveren.

Wat doe je concreet?

 • Je zorgt voor de kwalitatieve implementatie van vernieuwende ecosystemen voor elektrische energie bij onze klanten.
 • Zowel voor de klant als voor de aannemers en de KBC-partners ben je het aanspreekpunt tijdens de implementatie.
 • Je brengt de processen in kaart en denkt na over hoe ze beter kunnen. Heb je een optimalisatievoorstel, dan bespreek je dit intern en met onze partners om tot een oplossing te komen die voor iedereen werkt.
 • Hoe kunnen we onze projecten optimaal opvolgen? Welk beheersysteem helpt ons daar het best bij? Hoe moet onze interne rapportering eruitzien? Ook over die vragen buig je je. Je brengt structuur aan in de werking en neemt alle betrokken partijen mee in het verhaal.

Iets voor jou?

 • Je volgde een opleiding elektrotechnisch ingenieur en/of ontwikkelde de skills voor deze job in het werkveld. Dankzij je ervaring ben je goed vertrouwd met residentiële installatietechnieken en de gangbare bouwprocessen.
 • Organiseren, coördineren en structuur aanbrengen zijn je absolute sterktes. Je werkt zelf bijzonder nauwgezet en ziet erop toe dat ook de aannemers en de partners afspraken nakomen.
 • Je past je communicatiestijl vlot aan aan je gesprekspartner. Naar externe partners toe ben je assertief, naar klanten toe empathisch en bij interne rapportering ben je consoliderend.
 • Net als je collega’s ben je positief en oplossingsgericht ingesteld. Ook bij onenigheid tussen de aannemer en de klant of bij onvoorziene problemen blijf je constructief communiceren. Zo zorg je voor tevreden klanten en duurzame werkrelaties met de externe partners.

Waarom kiezen voor deze job?

 • Je helpt klanten met duurzame energie-oplossingen, volgens een projectwerking die je zelf mee vormgeeft. Het is een job met veel vrijheid, ruimte voor initiatief en impact.
 • Bij ons ben je zeker van een uitstekende onboarding, collegialiteit en een aangename werksfeer.
 • Doorheen je hele loopbaan bij KBC moedigen we je aan om verder te groeien als persoon en als professional. Je kan opleidingen volgen waarin je je hard en soft skills verder aanscherpt.
 • Je vaste werkplek is in Leuven. De mogelijkheid om ook deels plaatsonafhankelijk te werken en flexibele werkuren helpen je om je werk en je privéleven op elkaar af te stemmen.
 • We bieden je een contract van onbepaalde duur en een competitief loon aangevuld met extralegale voordelen. Sounds familiar? Tuurlijk, dit lees je in elke vacature. KBC maakt het verschil met een uitgebreid flexpakket. Te uitgebreid om hier uit de doeken te doen. De verschillende voordelen – groot en klein – bespreken we graag met jou tijdens je sollicitatiegesprek.