Waarom kiezen voor een workshop ‘Wervende vacatureteksten schrijven’?

Tips & tricks, die vind je makkelijk online. Bij de vleet eigenlijk. Maar in deze opleiding ‘Wervende vacatureteksten schrijven’ ga je in de diepte.

Je krijgt nieuwe inzichten, maakt kennis met best practices en ontwikkelt nieuwe reflexen. Zo krijg je sterke vacatureteksten schrijven helemaal in de vingers.

En dat rendeert. Na deze opleiding zijn je vacatures beter vindbaar en weet je hoe je kandidaten verleidt om verder te lezen. Door een combinatie van ‘wat’ je zegt en ‘hoe’ je het zegt, geef je hen een duidelijk beeld van de job, de bedrijfscultuur, de verwachtingen, … Zij kunnen dus beter inschatten of er echt een match is, wat leidt tot betere instroom.

We besteden ook aandacht aan Google for Jobs, inclusief schrijven en speciale verzoekjes, als je die hebt.


Wat mag je verwachten van de workshop met open inschrijving?

De workshop met open inschrijving is bedoeld voor iedereen die wel eens een vacaturetekst schrijft.

Voor de workshop

… krijg je een korte online vragenlijst van mij, die me zal helpen om de workshop nog relevanter te maken voor jou.

Tijdens de workshop

… pakken we het stap voor stap aan. Bij elke best practice, elke copywritingtip, hoort een oefening.

We werken met een concrete vacaturetekst die jij op het einde van dag ‘af’ wil hebben. Heb je die niet, ga dan op jobsites op zoek naar een vacaturetekst waar je de kriebels van krijgt. Dan nemen we die eens goed onder handen.

Na de workshop

… krijg je van mij persoonlijke feedback op één van je vacatureteksten in een videocall. Dat geeft je extra motivatie om de theorie in praktijk om te zetten. En geeft mij de kans om eens lekker te muggenziften 😉

De praktische kant

Wanneer? De eerstvolgende datum ligt nog niet vast. Laat het me weten als je op de hoogte wil blijven van nieuwe data! We starten om 9u30 en eindigen om 15u30. Er is voldoende pauze over de middag om de benen te strekken, een luchtje te scheppen, iets te eten, toch even in je mailbox te gaan kijken, …

Waar? Diksmuidestraat 2 – 9000 Gent

  • Op een kwartiertje stappen van Station Gent-Sint-Pieters. Anders gezegd: een verkwikkende ochtendwandeling langs het De Smet de Naeyerpark en je bent er.
  • Voldoende parkeerplaats in de buurt. Een dagticket kost 3 euro. Rijd je elektrisch? Er is een laadpaal om de hoek, voorbehouden voor GreenMobility.
  • En last but not least, met de fiets? Filip Watteeuw dankt u. Er is een fietsenstalling op de hoek van de straat.

Prijs? 425 excl. BTW. Daar hoort ook koffie, water en lunch bij.

Wat breng je zelf mee? Een laptop met internetverbinding en de vacaturetekst die je onder handen wil nemen.


Liever een incompany-training samen met je collega’s?

Daar maak ik graag werk van! Dat deed ik eerder ook al voor KBC en FOD Justitie. Veel organisaties schrijven hun vacatures ook in het Engels en/of het Frans. In co-creatie met andere copywriters, native speakers, kan ik ook een workshop in het Engels of het Frans uitwerken voor jou.